Eurogamer.nl

Fransman verdient miljoen met verkoop gamecollectie

De complete sets van SEGA en Nintendo vielen in de smaak.

Een Fransman die onlangs een deel van zijn gamescollectie op Ebay te koop aanbood, is daar in één klap miljonair door geworden. Een anonieme koper had er namelijk een miljoen euro voor over. Pittig detail: om het hele lot te verschepen moet de koper nóg eens 1000 euro extra ophoesten.

Het gaat hier uiteraard niet om de doorsnee tweedehandsverkoop. De collectie bestaat uit 22 'complete sets'. Die bestaan uit telkens een console en alle games die voor die console werden uitgebracht. Daardoor moet de koper nu plaats zoeken voor maar liefst 7000 games en 22 consoles. Tussen de consoles vinden we alle antieke Nintendo consoles, alle systemen die NEC op de markt bracht en alle SEGA consoles. Alle games zijn volledig en een aardig deel zelfs nog nooit geopend. Het zeldzaamste stuk in het lot is de game Go-Net, voor de Sega Mega Drive. Van deze game zouden wereldwijd slechts twee exemplaren bestaan.

Wie overigens dacht dat de man met deze daad zijn verzamelwoede vaarwel zegt heeft het mis. De verkoper liet aan de L.A. Times weten dat dit slechts een deel van zijn collectie was en dat hij games zal blijven verzamelen en verkopen.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.