Eurogamer.nl

Gerucht: kleinere PS3 op komst?

Gelekte documenten tonen PS3 Super Slim.

Uit gelekte documenten blijkt dat Sony plannen heeft voor een kleinere PlayStation 3. Het zal het eerste model zijn in de 4000-serie, onder de naam CECH-4001x. Het gerucht gaat dat Sony de nieuwe hardware zal tonen op de Gamescom die volgende maand in Keulen wordt gehouden.

Het is niet de eerste keer dat de PlayStation 3 kleiner wordt: in 2009 kondigde Sony, ook op de GamesCom, de PS3 Slim aan. Deze was kleiner, lichter en verbruikte minder energie dan het vorige model. Daarvoor kregen de PlayStation 1 en 2 ook al kleinere versies nadat ze een aantal jaar op de markt waren.

Sony wil de nieuwe geruchten niet bevestigen, maar eerder dit jaar sprak Eurogamer Shuhei Yoshida van Sony op de E3. "Zeg nooit nooit," was zijn antwoord op de vraag of we een nieuw model mochten verwachten. "De hardware technici zijn altijd op zoek naar manieren om dingen kleiner en goedkoper te maken, maar op het moment hebben we niets aan te kondigen," aldus Yoshida.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.