Eurogamer.nl

Online diensten voor de Wii U zijn gratis

Geen Premium/Elite/Plus/Gold bij Nintendo.

Voor de online diensten waarvan spelers gebruik kunnen maken op de Nintendo Wii U worden geen extra kosten in rekening gebracht. De service is te gebruiken zonder dat je daar een abonnement voor hoeft af te sluiten. Om overal gebruik van te kunnen maken bij de Xbox 360 moet dat bijvoorbeeld wel. Nintendo's president Satoru Iwata liet in een gesprek met aandeelhouders weten dat het Japanse bedrijf niet die richting op gaat.

Verder zei hij dat er op zich niets mis is met betaalde diensten als Xbox Live Gold of Playstation Plus, maar hij heeft het gevoel dat zoiets niet past bij de Wii U.

Met de Wii U is het mogelijk om games online te spelen, maar is er ook een eigen sociaal platform, Miiverse genaamd. Dit is een HUB waar de Mii-personages van de door jou toegevoegde vrienden te zien zijn. Hier kunnen berichten gepost worden of foto's worden gedeeld. Al deze berichten zullen door moderators in de gaten worden gehouden. Zo probeert Nintendo het platform kindvriendelijk te houden. Andere sociale media als Twitter en Facebook zijn niet geďntegreerd in de nieuwe console.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.