Eurogamer.nl

MercurySteam wil Contra maken

"We willen Castlevania niet uitmelken."

MercurySteam zal afstand gaan nemen van de Castlevania franchise, wanneer de huidige games af zijn. Dat vertelde Dave Cox van MercurySteam in een interview met VG247.

"We willen een goede indruk achterlaten," aldus Cox. "Ik wil niet onder leiding zijn van een serie die wellicht bergafwaarts zal gaan. Ik sluit de serie liever af met een knaller." Volgens Cox zijn er genoeg andere ontwikkelaars die de Castlevania franchise verder kunnen voortzetten.

Op het moment werkt MercurySteam nog aan Castlevania: Lords of Shadow 2 en diens spin-off voor de 3DS Castlevania Lord of Shadow: Mirror of Fate.

Op de vraag of Cox wellicht iets met Contra zou willen doen, reageerde hij positief. "Ik hou van Contra en ik zou graag een Contra-game maken. Maar we hebben ook nog originele ideeën, en hopelijk helpt Lords of Shadow 2 om deze ooit te verwezenlijken."

Contra is ook een franchise van Konami waarvan de eerste game in 1987 voor de NES verscheen. Tijdens de E3 van 2011 werd een teaser voor een nieuwe Contra uitgebracht, maar sindsdien is daar niets meer over gehoord.

Castlevania: Lords of Shadow 2 aangekondigd

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.