Eurogamer.nl

Spelunky opgegraven voor release volgende week

Vanaf 4 juli op XBLA.

We hebben er enkele jaren op moeten wachten, maar de nieuwe versie van Spelunky, de roguelike platformer waarin je Indiana Jonesgewijs random grotten helemaal leegrooft, kreeg eindelijk een releasedatum.

Vanaf 4 juli zal Spelunky op de Xbox Live Arcade te vinden zijn waar de game zo'n 1200 Microsoft Points zal gaan kosten. Een kleine prijs voor een game boordevol content waarmee je eindeloos nieuwe random gegenereerde avonturen kan beleven op je éénje of samen met enkele vrienden.

Voor wie de game niet kent, de gratis PC-versie kan je nog steeds via de site van de maker downloaden. Hoewel deze versie het, in tegenstelling tot de XBLA-herwerking, moet stellen met minder fancy graphics, geen multiplayer-ondersteuning en de extra content die Derek Yu de afgelopen vier jaar ontwikkelde, blijft het origineel een strakke en innovatieve game.

Hieronder alvast een klein voorsmaakje in de vorm van de nieuwste trailer.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.