Eurogamer.nl

Frostbite 2 is gemaakt voor next-gen

Battlefield 3 is nog maar het begin.

We kunnen de komende jaren nog veel verwachten van de Frostbite 2-engine. Dat zegt Patrick Soderlund, hoofd van EA Games in een interview met Gamasutra. De engine van Battlefield 3 en ook het aankomende Medal of Honor Warfighter staat nog in de kinderschoenen, want hij is eigenlijk voor de volgende generatie consoles ontwikkeld.

Volgens Soderlund is wat er met de engine is getoond in Battlefield 3 dan ook nog maar het begin. "We hebben een technische basis en daardoor heb ik vertrouwen in de toekomst en onze positie daarin", aldus Soderlund. Hij zegt dat de engine volledig in dienst staat van de gameplay en geen gimmick is. "Het is niet de techniek om de techniek, maar het dient de gameplay". Destructie, een van de belangrijkste punten van de Frostbite 2-engine, is daar volgens hem een goed voorbeeld van. "Ik kan beschutting kapot schieten, iemand raak schieten door een muur. De engine heeft een functie".

In het interview laat Soderlund verder weten dat de ontwikkelaar van Medal of Honor: Warfighter er zelf voor heeft gekozen om over te stappen van de Unreal 3-engine naar Frostbite 2. "Ze laten bij Medal of Honor: Warfighter dingen zien die we nog niet eerder zagen. Ze brengen het echt een stap verder".

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.