Eurogamer.nl

Alle berichten op Nintendo's sociale platform worden gecontroleerd

Moderator op MiiVerse. Het zal je baan maar zijn...

Met de lancering van de Wii U introduceert Nintendo ook haar eigen sociale platform: MiiVerse. Het startscherm van MiiVerse is het eerste wat je te zien krijgt als je de console opstart. Het is als het ware een plein vol met de Mii-personages van je vrienden. Hier is het mogelijk om berichten te plaatsen en te zien welke games er worden gespeeld. Het platform draait vanuit een browser, dus het is ook beschikbaar op bijvoorbeeld de 3DS en smartphones.

De berichten die op het sociale netwerk worden geplaatst zullen worden gemodereerd. Dit verteld Nintendo-president Iwata. Dit houdt dus in dat personeel van Nintendo alles dat er verschijnt controleert op verboden content. Hierdoor zullen berichten met maximaal een half uur vertraging verschijnen.

De reden hiervoor laat zich raden. Iedereen weet dat Nintendo zich richt op de complete familie. Iwata: "Het is van essentieel belang dat ouders erop kunnen vertrouwen dat MiiVerse een veilige plaats is voor hun kinderen." Welke regels er aan de content verboden worden is nog niet bekend.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.