Eurogamer.nl

Friendcodes gaan de prullenbak in

Minder gedoe op de Wii U!

Een belangrijke ergernis van veel Nintendo-gamers zal met de release van de Wii U worden verholpen. Het omslachtige systeem van friendcodes verdwijnt namelijk.

Op de Wii en de 3DS is het de bedoeling dat je met andere spelers verbonden wordt door middel van lange cijfercodes. Elke speler krijgt bij zijn of haar spelcomputer een unieke code en via die manier kun je vrienden toevoegen. En dat hoeft vanaf eind dit jaar dus niet meer!

De Wii U gaat net als de PS3 en Xbox 360 gebruik maken van accounts. Dit wist Charlie Scibetta, Senior Director Corporate Communications bij Nintendo of America, te vertellen in een interview met GameTrailers op de E3. Maximaal twaalf gebruikers kunnen op één console een account aanmaken met hun eigen vriendenlijst.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.