Eurogamer.nl

Broncode Silent Hill 2 en 3 kwijtgeraakt

Een verklaring voor de beruchte HD Collection

Konami is de broncode van Silent Hill 2 en 3 kwijtgeraakt. Ontwikkelaar Hyjinx moest daardoor aan de slag met versies van de games die nog niet af waren, toen ze de Silent Hill HD Collection maakten. Dat heeft Tomm Hulett, Senior Associate Producer van de game in kwestie, laten weten in een interview met 1Up.

Tijdens het converteren van de originele games kreeg Hyjinx niet alleen te maken met de verwachte port-problemen, maar ook bugs die het oorspronkelijke team al uit de uiteindelijke game had gehaald. Uiteindelijk is Hyjinx twee jaar bezig geweest de games over te zetten naar de HD collectie, die de historie is ingegaan als een van de meest halfbakken ports ooit. Een deel van het mysterie rond alle fouten is nu dus deels bekend.

Hulett laat weten dat de fout niet zozeer bij Konami ligt, als wel bij de manier waarop men tien jaar geleden broncodes en andere game data opsloeg. "Nu weten we hoe belangrijk het is om alle data in een makkelijk te beheren format te bewaren. Maar toen dacht men dat zodra de game af was, ze er klaar mee waren en de data nooit meer hoefden te gebruiken," aldus Hulett.

Hyjinx werkt nu aan patches die de HD Collection zullen updaten. Daarbij is geluisterd naar de kritiek van de fans, die op een bepaald moment zo hevig was dat de verkoopwebsite Amazon de game uit de virtuele schappen haalde. De game is daar ondertussen wel weer te koop.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.