Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Eerste Yakuza 5 details vrijgegeven

Direct vervolg met nieuwe engine

In de nieuwste uitgave van Famitsu zijn de eerste details vrijgegeven van Yakuza 5. Deze zal draaien op een volledig nieuwe engine en zich afspelen in vijf verschillende steden met vijf verschillende hoofdpersonages. De vorige Yakuza games hadden er hooguit vier.

De game is een direct vervolg op Yakuza 4 en volgt Kazuma Kiryu die naar Fukuoka is verhuisd en aldaar een taxichauffeur is geworden. Andere terugkerende personages zijn Saejima die nu in de gevangenis zit, en Akiyama en Haruka die beide in Osaka vertoeven. De overige steden die je mag betreden zijn Sapporo, Nagoya en natuurlijk Tokyo. Haruka, Kriyu's dochter, zal ditmaal ook een speelbaar personage zijn. Het nog onduidelijk is hoe ze de intense gevechten, waar de serie om bekend is, aan zal gaan.

Producer Toshihiro Nagoshi liet in een interview met Famitsu weten dat het onlangs verschenen Dead Souls het einde was van wat het team wilde bereiken met de Yakuza franchise. Daarom is er nu gekozen voor een hele nieuwe engine. Wellicht verschijnt Yakuza 5 eind 2012 al in Japan. Plannen voor een lancering in het westen zijn nog niet bekend gemaakt.

De trailer van Yakuza: Dead Souls

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Yakuza 4

PS3

Yakuza 5

PS3

See 1 more

Yakuza: Dead Souls

PS3

Related topics
Over de auteur
Mike van Schijndel avatar

Mike van Schijndel

Redacteur

Naast een grote voorliefde voor indie games draagt Mike de PC een warm hart toe. Na een geflopte carrière als mondschilder klopte hij bij Eurogamer aan voor de gratis thee en koekjes.

Reacties