Eurogamer.nl

Massa Diablo 3 accounts gehackt

Meteen ook de echte reden van de downtime op zondag.

In de loop van het weekend werden verschillende Diablo 3 accounts het slachtoffer van hackers, dat schrijft onze zustersite Eurogamer.net. Officieel heeft Blizzard nog geen weet van de diefstallen. Het is voorlopig dus ook niet mogelijk een schatting te maken van de schaal waarop de hackers te werk gingen. Toch bewijst Google dat het niet gaat om geďsoleerde gevallen.

Hoe de hackers te werk gingen is voorlopig ook nog niet duidelijk. De kans is echter groot dat het niet gaat om gekraakte paswoorden, gezien het aantal betrokken accounts. Naar verluidt zouden ook accounts die gebruik maken van Blizzard's 'Battle.net authenticator' niet gespaard blijven. Nochtans zou dit authenticatiesysteem een hack bijna onmogelijk moeten maken.

Hoewel er nog geen officieel statement vanwege Blizzard verscheen, is de uitgever naar alle waarschijnlijkheid druk in de weer de kwalijke gevolgen te beperken. Zo waren de Europese Diablo 3 servers zondagmiddag vier uur lang offline voor 'onderhoud'. Dit kan wijzen op een poging van Blizzard om een beveiligingslek te dichten. In elk geval moet het 'onderhoud' erg dringend geweest zijn, want op zondag is het normaal erg druk op gameservers.

Gehackte accounts zullen meestal beroofd zijn van alle waardvolle spullen. Ook kijkt iedereen best zijn friendslist na op onbekenden. Denk je dat je account gehackt is, dan verander je best zo snel mogelijk je paswoord. Verder wordt aangeraden om toch de 'Battle.net authenticator' te gebruiken om je account beter te beveiligen. Deze authenticator kun je kopen in de winkel, maar is ook als gratis app of als gratis telefoondienst te verkrijgen. Het is eventueel ook mogelijk om je GSM nummer aan je account te koppelen om te kunnen bewijzen dat jij de eigenaar bent van het account. Wie zijn spullen heeft verloren kan contact opnemen met Blizzard's helpdesk. Zij kunnen je account weer in zijn oorspronkelijke staat herstellen.

De hacking van zoveel accounts doet ook vragen rijzen over de veiligheid van het Real Money Auction House. Sommigen vrezen dat deze golf van gehackte accounts slechts een voorproefje is van wat ons te wachten staat als we onze items voor echt geld zullen kunnen verhandelen. Voorlopig komt dit RMAH op 30 mei online.

De gehackte accounts zijn niet de enige problemen die opduiken na de launch van Diablo 3. De game wordt immers sinds zijn release geplaagd door lag en servers die offline gaan. Omdat er ook voor de offlinemodus van Diablo 3 een verbinding met Blizzard's servers moet zijn kreeg de uitgever al heel wat kritiek te slikken. Bovendien blijkt Diablo 3 in veel winkels volledig uitverkocht, wat late beslissers nu heel wat ergernis bezorgt.

ADVERTENTIE

Reacties (4)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.