Eurogamer.nl

Stalker 2 bevroren - onzeker of game er komt

Ontwikkelaars beginnen nieuwe studio.

Slecht nieuws voor de fans van de Stalker reeks. Verschillende personeelsleden van GSC GameWorld, de ontwikkelaar, hebben namelijk het bedrijf verlaten en een nieuwe studio opgericht, Vostok Games. Op de website van deze nieuwe ontwikkelaar staat te lezen dat het Stalker project bevroren is, en de studio failliet - en dit al sinds december 2011. Er waren al langer geruchten dat het niet goed ging, maar nu lijkt het dus bevestigd.

Vostok Games kon de rechten op Stalker niet bemachtigen, maar komt met een free to play MMO FPS "Survarium". De game speelt zich af in de nabije toekomst na een ecologische catastrofe. De nieuwe titel komt er eind 2013.

Of Stalker 2 er ooit nog komt, is twijfelachtig, maar er zouden nog steeds pogingen gedaan worden.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.