Eurogamer.nl

Nintendo heeft eerste jaarlijkse verlies beet

Maar toch ziet alles er beter uit dan verwacht.

Nintendo maakte net haar resultaten bekend voor het financiële jaar 2011. Het bedrijf kreeg voor het eerst in haar geschiedenis een verlies te verwerken (van zo'n 450 miljoen dollar). Dat is volgens het bedrijf te wijten aan de sterke Yen én de moeilijke start van de 3DS. Nintendo zou echter weer winst maken dit financieel jaar. Het bedrijf voorziet een heropleving door de sterke 3DS verkoop en de start van de Wii U.

Nintendo maakte ook bekend dat het vanaf september 2012 weer winst zal maken op de 3DS. Dat is momenteel niet het geval omdat de handheld onder de prijs wordt verkocht. De verkoop loopt echter uitstekend. In 2 maanden werden er 2 miljoen exemplaren van het systeem verkocht. Super Mario 3D Land en Mario Kart 7 zijn de best verkopende games.

Koop jij een Wii U?

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.