Eurogamer.nl

Win 'Immortals' op Bluray en DVD!

Word fan van Eurogamer Benelux op Facebook en win!

Op 12 april verschijnt de spektakelfilm 'Immortals' op DVD en Bluray. Om dit te vieren geeft Eurogamer Benelux in samenwerking met A-Film maar liefst drie DVD's en drie Bluray's van de spektakelfilm Immortals weg!

Wat moet je doen om kans te maken op een exemplaar van deze film? Het is ontzettend simpel: je moet gewoon fan worden van Eurogamer Beneluxop Facebook en de status die je daar kan vinden over deze wedstrijd leuk vinden. Let goed op welke status je liked want zo vertel je ons of je liever een DVD dan wel een Bluray van Immortals wint!

Exact twee keer klikken dus om kans te maken op een exemplaar van Immortals! Maar waar gaat de film nu over? We stuurden onze redacteur Rein de bioscoopzaal in om verslag uit te brengen.

Immortals Wedstrijd trailer

Er moet meer te halen zijn uit de Griekse mythologie dan wat Clash of the Titans ons twee jaar geleden voorschotelde. Dat is blijkbaar niet alleen onze mening maar ook die van regisseur Tarsem Singh (The Cell, The Fall) die met zijn nieuwste film eveneens een Grieks heldenepos verfilmd. De titulaire 'Immortals' raakten eeuwen geleden slaags met de Griekse goden maar werden naderhand overwonnen en veroordeeld tot eeuwige opsluiting. "Opgeruimd staat netjes," zou je denken ware het niet voor Koning Hyperion die, gedreven door een persoonlijke wrok tegenover Zeus en company, de 'Immortals' kost wat kost wil bevrijden. Reden genoeg voor de arme visserszoon Theseus om de wapens op te nemen in een poging dit te verhinderen.

Immortals is een onverbloemde actiefilm die het niet moet hebben van een diepgaand verhaal maar des te meer een lust voor het oog is dankzij de prachtig in beeld gebrachte actiescenes. Tarsem Singh bewees met The Cell en The Fall al de waarde van zijn persoonlijke stijl en terwijl zijn verbeelding hier misschien wat beperkt wordt door de Griekse mythologie is zijn talent niet te verbergen. Zijn interpretatie van de Oudgriekse wereld is niet minder dan indrukwekkend en bij wijlen zelfs angstaanjagend. Hoofddeksels, kleding en bouwkunst ondergingen elk een transformatie van historisch correct tot origineel en voluit artistiek.

Daarbij komt ook dat de enscenering perfect op deze stilistische aanpak inspeelt. Elk beeld zou bij wijze van spreken als poster kunnen dienen zonder daarom afbreuk te doen aan de film. Ook met de choreografie van de gevechten zit het meer dan snor. Des te meer omdat er op een nagenoeg perfecte manier wordt omgesprongen met slow-motion en deze dus geen afbreuk doet aan de magistrale gevechten.

Immortals is dan ook een epos in zijn eigen recht. De film moet het niet hebben van een diepgaand verhaal maar van een hoogst eigen interpretatie van de Griekse mythologie die bij mij bijzonder in de smaak viel. Combineer dit met de stijlvolle enscenering en vechtscčnes en je krijgt een actiefilm die met kop en schouders boven de grijze middelmaat uitsteekt.

Zag je de film dus al in de bioscoop en wil je hem in je collectie of ben je nieuwsgierig geworden door Rein's impressie? Je weet wat je moet doen: two clicks is all it takes!

Deze wedstrijd wordt afgesloten op zondag 15 april om 23u59.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.