Eurogamer.nl

Mozilla lanceert gratis MMO

BrowserQuest is volledig in de browser te spelen.

De maker van de gratis browser Firefox en de eveneens gratis mailclient Thunderbird heeft een kleine zijsprong naar de gamingwereld gemaakt. Het bedrijf lanceert namelijk BrowserQuest, een gratis MMO die volledig in de browser te spelen is.

De reden van het game-avontuur ligt voor de hand: Mozilla wil vooral tonen tot wat de nieuwe HTML standaard, HTML5, en hun 'WebSockets' technologie in staat is. Mozilla maakte BrowserQuest niet zelf, maar besteedde de ontwikkeling uit aan het franse Little Workshop.

BrowserQuest is volledig gemaakt in HTML5 en is daarom op heel wat apparaten en in zowat elke browser speelbaar. Zo kun je niet alleen in Mozilla's eigen Firefox browser, maar ook in Chrome of op je Android of IPad het spelletje spelen.

Wie de 2D actie-RPG wil testen kan hier een naam voor zijn character ingeven en direct beginnen spelen. Wie overigens de game niet leuk genoeg vindt kan altijd tonen hoe het beter kan. Het spel is immers volledig open source.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.