Eurogamer.nl

Sluit Sony Zipper Interactive?

Ontslagen vallen bij developer van SOCOM, Unit 13

Kotaku meldt dat er veel ontslagen zijn gevallen bij developer Zipper Interactive, een studio die eigendom is van Sony en verantwoordelijk was voor de SOCOM-reeks, multiplayershooter MAG en het recent verschenen Unit 13.

Volgens Kotaku worden de vele ontslagen bij de studio gecombineerd met een annulatie van het project waar ze aan werkten en zou het wel eens goed kunnen dat Sony Zipper Interactive definitief sluit. Zowel tegen Kotaku als Eurogamer weigert Sony echter commentaar te geven op de geruchten.

Zipper Interactive bestaat al sinds 1996 en werd vooral bekend met games als Crimson Skies en MechWarrior 3. Vanaf 2002 begon de studio zich te focussen op het maken van de SOCOM-reeks voor Sony tot ze volledig opgekocht werden door de multinational in 2006. Sindsdien kende de studio echter weinig succes. De laatste SOCOM werd uitgebracht net toen PSN plat lag na hackeraanvallen, online shooter MAG vond nooit een groot publiek en Unit 13 werd maar matig onthaald.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.