Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Meer info over Assassin's Creed 3 op Wii U

Hoe wordt de tablet controller gebruikt?

In de nieuwe Nintendo Power, een officieel magazine van Nintendo in de VS, staan nieuwe details over hoe Assassin's Creed 3 zal spelen op de nieuwe Wii U-console van Nintendo.

De tablet controller zal gebruikt worden als een permanente link met de Animus. Het scherm zal tijdens het spelen vooral dienen als een navigatiehulp, met een permanente kaart van je omgeving op het scherm.

Ook alle database entries over de gebouwen en personen die je tegenkomt zullen op je tabletscherm verschijnen in plaats van op het televisiescherm, dit om het tempo van het spel niet te vertragen. In combat situaties kun je ook je wapens kiezen via het touschreen.

Interessanter is misschien dat je de tablet ook kunt gebruiken om in Eagle Vision je omgeving af te speuren. Dankzij de accelerometer kun je de tablet controller gewoon omhoog houden en het zichtspunt veranderen door de tablet controler te bewegen, zoals dat ook vaak gedaan wordt op de 3DS en PS Vita.

Assassin's Creed 3 verschijnt 30 oktober op de PC, PlayStation 3 en Xbox 360. De Wii U-versie heeft nog geen datum, maar dat komt vooral omdat de Wii U console zelf nog geen lanceerdatum gekregen heeft van Nintendo. Dat zal echter zonder twijfel voor kerst 2012 gebeuren.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Assassin's Creed III

Video Game

Related topics
Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties