Eurogamer.nl

Werkt Crystal Dynamics aan een Soul Reaver-reboot?

God of War-lead dev werkt er mogelijks aan mee.

Betrouwbare nieuwssite VG24/7 meldt dat volgens een goede bron Crystal Dynamics, de studio verantwoordelijk voor de nieuwe Tomb Raider-game, ook werkt aan een reboot van Soul Reaver.

Soul Reaver verscheen in 1999 voor de PSone als opvolger van Blood Omen: Legacy of Kain en werd door z'n sterke, donkere sfeer al snel een cultklassieker. Voor Amy Hennig, die de game regisseerde en het verhaal schreef, was het een opstapje naar Naughty Dog waar ze projectleider geworden is van de Uncharted-games.

Het is echter al een hele tijd stil rond de reeks. Een rechtstreekse opvolger op Soul Reaver werd er niet gemaakt, al verscheen in 2003 wel Legacy of Kain: Defiance en is de PSone-versie van Soul Reaver momenteel ook beschikbaar op PlayStation Network.

Vorig jaar nog vroeg Square-Enix, die de rechten voor de game in handen heeft, nog welke naam ze het best vonden passen bij een Legacy of Kain-game, wat in elk geval toch al toont dat de Japanse uitgever de reeks niet vergeten is.

Dat ze bij Crystal Dynamics een project hebben naast de nieuwe Tomb Raider staat ook vast. Enkele weken geleden werd daar Cory Barlog aangenomen, de schrijver en regisseur van God of War 2. Barlog meldde dat hij zou helpen met het maken van Tomb Raider en een 'nieuw project dat nog niet aangekondigd is'. Soul Reaver met een God of War-invloed? Dat zouden wij wel zien zitten.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.