Eurogamer.nl

Resident Evil 6 Preview

Hoera, nog meer zombies!

Waar Resident Evil: Operation Raccoon City, waarvan we reeds een preview schreven, eerder een spin-off/zijverhaal is in de hele RE-canon, belooft Resident Evil 6 eind dit jaar een waardige opvolger te zijn in de reeks. En hopelijk kan deze game de serie weer wat nieuw leven inblazen (best ironisch, daar het gros van de vijanden bestaat uit de ondoden), zoals deeltje 4 enkele jaren terug gedaan heeft.

Veel is nog niet bekend gemaakt rond deze game, die enige tijd terug officieel aangekondigd werd met een teaser trailer. En toch hebben we wat informatie kunnen bemachtigen om een beter zicht te geven op wat ons zo allemaal te wachten staat. Resident Evil 6 speelt zich af in het jaar 2013, een goede veertien jaar na het Raccoon City-incident, waar door slecht personeelsbeheer bij Umbrella het T-virus quasi de gehele dorpsbevolking veranderde in zombies. De Amerikaanse overheid vernietigt Raccoon City en hoopt zo de infectiehaard te beperken. Niks is echter minder waar. Jij kruipt in de huid van Leon S. Kennedy, bekend uit Resident Evil 2 en 4 en één van de mensen die Raccoon City overleefd heeft.

Na zijn overwinning op de zombieuitbraak in Raccoon City en het redding van de dochter van de president uit de handen van de Spaanse Los Illuminados, zijn het staatshoofd en Leon goede vrienden geworden. Wanneer de president de gebeurtenissen rond het Raccoon City incident en Umbrella, het bio-farmaceutisch bedrijf verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het T-Virus, bekend wil maken aan het grote publiek, vindt er een nieuwe uitbraak plaats waar ook hijzelf het slachtoffer van wordt. Leon moet zijn gezombificeerde vriend nu uit zijn lijden verlossen en op onderzoek gaan om de oorzaak van de nieuwe uitbraak in het dorp Tall Oakes te achterhalen.

BAM! Resident Evil 6 aangekondigd

Je zult in Resident Evil 6 niet enkel met Leon spelen, maar ook met Chris Redfield, gekend uit het eerste deel en het meest recente nummertje vijf. Chris is nog altijd lid van het B.S.A.A., de Bioterrorism Security Assessment Alliance, die wereldwijd ingezet wordt om broedhaarden van bioterrorisme ŕ la Raccoon City in de kiem te smoren. In de trailer is te zien hoe Chris met zijn team arriveert in de Chinese stad Lanshiang, die onder bedreiging staat van net zo'n aanval.

Dan is er nog een derde personage: een nieuweling in de reeks die nu nog door het leven gaat als "een huurling". Echter blijkt deze nieuweling wel meer te maken te hebben met de serie van gebeurtenissen dan op eerste zicht blijkt. Zo blijkt uit de trailer dat dit nog naamloos personage wel aardig getraind is in hand-to-hand combat. Ook zien we hem in een strijd verwikkeld met een volledig ontwikkelde BOW (Bio Organic Weapon). Niet enkel is zijn strijdvaardigheid opmerkelijk, ook zou hij immuun zijn voor het virus die voor alle recente uitbraken zorgt. Het lijkt ons dan ook mogelijk dat hij enige connectie heeft met antagonist Albert Wesker, die ook een zekere resistentie voor het T-virus had. We zien dit personage ook opduiken in gebieden die wel heel hard lijken op de Spaanse dorpen en kastelen die we uit Resident Evil 4 kennen. Zullen we weer geconfronteerd worden met de Los Illuminados? Eveneens wordt hij vergezeld door een blond meisje dat wel verdacht veel lijkt op Ashley Graham, de dochter van de (voormalige) president.

Hoe het verhaal van de drie personages met elkaar verweven is, blijft momenteel een groot mysterie. Verhaalsgewijs kunnen de eerste beelden ons alvast warm maken voor meer. Maar ook op vlak van gameplay belooft Resident Evil 6 heel wat vernieuwingen te brengen. Grootste bekommernis uit de vorige delen waren de beruchte Tank-controls. Dit houdt in dat je personage niet kan bewegen wanneer hij of zij haar wapen in de aanslag neemt. In RE6 wordt dit idee aan de kant geschoven en krijg je alvast meer bewegingsmogelijkheden tijdens het mikken. Ook de mogelijkheid om een aanval te ontwijken, zoals in Resident Evil 3: Nemesis en Resident Evil: Revelations aanwezig was, maakt opnieuw zijn opwachting.

Resident Evil 6 introductie door developers

Verder zal dekking een grotere rol spelen. Zo zien we Chris in de trailer vanuit een sprintje overgaan in een slidemove om zo dekking te duiken. Deze move zal ook tijdens vuurgevechten gebruikt kunnen worden om achter een vijand te komen en om hem vanuit een liggende positie onder vuur te nemen. Verder kunnen we ook bevestigen dat er een dual-wield mogelijkheid in de game zal zitten voor bepaalde wapens. Ook het gebruik van męleewapens, zoals een bijl waarmee we Leon een zombie van zich af zien slaan, maken een opwachting in het combat gedeelte van de game. Hopelijk wordt deze meer actiegerichte gevechtsopzet ook gebalanceerd met de klassieke horrorelementen ŕ la de eerste paar Resident Evil games.

We kunnen ook al met enige zekerheid een datum plakken op dit hele pakketje. 22 november zou de game voor al haar respectievelijke platformen in de winkelrekken verschijnen. Maar niet getreurd voor diegene die niet zo lang kunnen wachten om een eerste ervaring met de game te hebben. In de game Dragon's Dogma zal uitgever Capcom namelijk een code voorzien waarmee een vroegtijdige demo van Resident Evil 6 gedownload kan worden via Xbox Marketplace of PSN. Niet bepaald een populaire move, maar een leuk meegenomen extraatje voor gamers die al van plan waren om deze game in huis te halen.

Resident Evil 6 staat gepland voor 22 november en zal verschijnen op PS3, Xbox 360 en PC.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.