Eurogamer.nl

Alle iPad HD informatie verzameld

Retina display, iSight camera, 4G, lanceert 16 maart.

Apple heeft tijdens zijn conferentie in San Francisco officieel de nieuwe iPad getoond. Zoals we eerder al konden melden gaat het eerder om een iPad HD, een update van de iPad 2 die gelijkstaat aan de evolutie van de iPhone 4 naar iPhone 4S. Officieel gaat het apparaat wel gewoon 'iPad' heten.

Zoals we deze ochtend al konden vertellen zal de nieuwe iPad inderdaad een Retina display hebben met een resolutie van 2048x1536. Dat is een grote upgrade tegenover de 1024x768 die de iPad 2 nu biedt. Op een afstand van ongeveer 40 cm, waarop gebruikers hun iPad meestal vasthouden, zijn de pixels niet van elkaar te onderschieden.

Naast het nieuwe scherm heeft de nieuwe iPad ook een iSight-camera. Dat is dezelfde camera die in de iPhone 4S zit en is tevens een hele upgrade tegenover de camera in de iPad 2. De iSight-camera heeft 5 megapixels, een lens die uit vijf elementen bestaat, een infraroodfilter en ISP. Dit alles met auto-exposure en auto-focus. Het is ook mogelijk om 1080p video op te nemen met het apparaat.

Verdere nieuwe features zijn de mogelijkheid om nu tekst te dicteren in het Engels, Frans, Duits en Japans en de ondersteuning voor 4G-netwerken waarmee internetten sneller is dan ooit tevoren.

In de nieuwe iPad zit een Apple A5X chip. Deze is quad-core en zou volgens Apple viermaal zo snel zijn als de Tegra 3-chip die in veel Android-toestellen zit. Ondanks de stevige chipset blijft de actieve batterijduur tien uur. Het apparaat is wel iets zwaarder van de iPad 2. Ook de prijs van de nieuwe iPad blijft hetzelfde. Eerdere geruchten suggereerden dat de prijs zou stijgen, dat is dus niet het geval.

De nieuwe iPad verschijnt 16 maart. Pre-orders zijn nu al mogelijk.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.