Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

XBLA-platformer Fez klaar voor release

Spring een gat in alle mogelijke dimensies.

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad en menig gamer is al bezweken onder de druk die het wachten op Fez met zich meebracht, maar vandaag liet ontwikkelaar Polytron via Twitter weten dat z'n dimensietartende platformer Fez naar Microsoft is opgestuurd om er gekeurd te worden.

Dit is typisch de laatste fase in de ontwikkeling van een XBLA-game, wat wil zeggen dat de laatste rechte lijn naar een release is ingezet. Na een handvol uitgestelde releasedata en met enkel de schaarse beelden om op te teren, was het voor fans de afgelopen drie jaar allesbehalve makkelijk de anticipatie voor dit kleine gamepje onder controle te houden.

Als Fez de hooggespannen verwachtingen in kan lossen, gaat het een mooi jaar tegemoet met nu al twee IGF-nominaties op zak waaronder één voor de grote Seamus McNally prijs. Bovendien is Fez één van de titels wiens ontwikkeling gevolgd werd voor Indie Game: The Movie.

Wanneer we uiteindelijk aan de slag zullen kunnen met de schattige Gomez in deze als 2D vermomde 3D-puzzel-platformgame, is nog niet bekend, maar het eerste kwartaal van dit jaar lijkt voor het eerst sinds lang een haalbare kaart. Laat maar komen die handel.

Beelden van alweer bijna een jaar geleden, maar nog steeds even betoverend.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Fez

iOS, PS4, PS3, Xbox 360, PlayStation Vita, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties