Eurogamer.nl

Nintendo 3DS breekt verkoopsrecord in Japan

De grote comeback.

De Nintendo 3DS lanceerde exact een jaar geleden in Japan maar na een succesvolle launchweek vertraagde de verkoop van het apparaat dramatisch tot het punt waarop Nintendo in de zomer de prijs zwaar moest verlagen.

Sindsdien maakt de portable echter een comeback en Nintendo maakt nu dan ook trots bekend dat de 3DS in Japan een nieuw verkoopsrecord heeft gezet. Op 52 weken heeft de 3DS de kaap van vijf miljoen verkochte exemplaren voorbijgestoken en dat is sneller dan eender welk ander apparaat ervoor. De DS, de vorige recordhouder, deed er 56 weken over en de Gameboy Advance komt op de derde plaats met 58 weken.

Op het onderstaande grafiekje kun je haast exact zien op welk moment de prijsdaling plaatsvond en welk effect het had op de verkoop sindsdien.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.