Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Patenten onthullen mogelijke Wii U specs

Nadruk ligt op "mogelijke".

Patenten die Nintendo ingediend heeft bij het USPTO kantoor tonen aan dat het bedrijf concepten had ingestuurd om HD en bril-vrije 3D in zijn tablet-achtige controller van de Wii U te implementeren. Er is geen zekerheid dat deze zaken uiteindelijk in het product zullen verschijnen, maar Nintendo heeft er in ieder geval onderzoek naar gedaan.

Volgens documenten die Kotaku heeft opgegraven, zouden de patenten - die in september ingediend werden - ook microfonen omschrijven die op de voor- en/of achterzijde van de controller geplaatst zouden worden. Dit suggereert een systeem voor stemherkenning of stem-geactiveerde controls.

Er werd reeds bevestigd dat de controller een camera heeft die naar de speler gericht staat, maar de patenten vermelden ook nog de mogelijkheid van gezichtsherkenning-software die zou toelaten gezichtsdata op te slaan in de console.

Andere interessante vermeldingen gaan als volgt: een web browser; uitwisselen van beelden en geluid met andere toestellen; randapparatuur zoals een geweer. Gezien we het hier over Nintendo hebben, denk ik dat die gun add-on eerder een onvermijdelijk feit dan wilde speculatie is.

Hoogstwaarschijnlijk komen we in de aankomende E3-beurs meer te weten over er wat er nu al dan niet in het eindresultaat komt te zitten.

Read this next