Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Mojang vervolgt FortressCraft ontwikkelaar niet

Vindt klonen van Minecraft saai.

Daniel Kaplan, bedrijfsleider van Minecraft ontwikkelaar Mojang, zegt tegen Eurogamer.net dat Minecraftklonen niets nieuws brengen en dat vindt hij jammer. "Ze vervelen me."

Verder stelt hij dat Mojang de maker van FortressCraft, een Indie Game op Xbox Live die verdacht veel op Minecraft lijkt, niet zal vervolgen. "Zo lang ze niets gebruiken dat wij gemaakt hebben", aldus Kaplan. "Zouden de makers van Doom iedereen die een FPS-game maakt vervolgen? Ik denk het niet."

FortressCraft is momenteel de meest succesvolle game op het Xbox 360 XBLIG-platform. En dat terwijl Minecraft later dit jaar zelf zijn intrede maakt op Xbox Live Arcade. Adam Sawkins, de maker van FortressCraft, ontkent de gelijkenis. "Mojang zei dingen als 'je hebt zelfs de naam gestolen', maar het spel zelf lijkt helemaal niet op Minecraft."

Hij gaat verder door te zeggen dat Minecraft niet thuishoort op de Xbox 360 en dat het enkel zal verkopen door naambekendheid. Hij vindt dat er goedkopere alternatieven zijn op het platform. "Als je sexy graphics, shaders en het creatieve aspect wil is er FortressCraft. Als je dingen wil delen met je vrienden en tegen monsters wil vechten is er Total Miner."

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

FortressCraft

Xbox 360

Minecraft

Video Game

See 2 more

Minecraft: Pocket Edition

Android, iOS, Windows Phone

Related topics
Over de auteur
Odin van Schoote avatar

Odin van Schoote

Benelux Editor

Odin is redacteur sinds januari 2010 en kan het best worden omschreven als een blonde God. Ook heeft hij iets met parallelle universa naar het schijnt.

Reacties