Eurogamer.nl

Dungeon Crawlers Review

Ouderwets de dungeons in!

De moderne man komt er tegenwoordig prima mee weg niet meer uitgerust te zijn met alpha-vaardigheden als vuur maken, hutten bouwen en beren worstelen. We hebben ons primitieve bestaan verruild voor een weelderig leven in luxe waarin het opstellen van spreadsheets en observeren van beurstrends van groter belang zijn. Toch is er bij veel van ons gamers de laatste vijfentwintig jaar een nieuwe oervaardigheid naar boven geborreld. Ik heb het hier natuurlijk over de schone kunst van het "dungeon crawlen".

De opzet van Dungeon Crawlers is lekker onpretentieus: er zijn vier grappige helden die na een flinterdun achtergrondverhaaltje zijn belandt in een zompige kerker vol monsters en valstrikken. De karakters zijn heerlijk stereotype. Zo is er Payter, de stoere zwaardvechter die vooral goed is in het opvangen van klappen. Alchemist Aegon beheerst krachtige magie waarmee hij monsters grote schade kan leveren. Roy de bourgondische priester is fragiel maar een geweldige genezer en de benevelde dwerg Failston werpt met molotov cocktails en maakt valstrikken onschadelijk.

De game is verdeeld in vier hoofdstukken die elk meerdere dungeon levels bevatten. De kaarten zijn vrij lineair in opzet en afgezien van wat simpele puzzeltjes houd je je vooral bezig met het bestrijden van goblins, skeletten, gargoyles en zijn er ook een aantal gruwelijke bosses. De gevechten die turn-based plaatsvinden zijn zeker in het begin vrij simpel maar doordat de monsters krachtiger en veelzijdiger worden zul je de talenten van je karakters optimaal moeten inzetten om te overleven. In het laatste hoofdstuk vergt dit het uiterste van je tactisch inzicht en kan elke ronde je laatste zijn. Zo kan de afgrijselijke fat banshee door haar gekrijs een karakter voor een beurt lang uitschakelen en raak je vergiftigd na een flinke klap van een mummy.

Uiteraard ontbreken ook de ervaringspunten in Dungeon Crawlers niet. Na genoeg geknok en gecrawl stijgen je karakters in level waardoor ze langzaam steeds krachtiger worden. Jammer genoeg krijg je nooit de mogelijkheid om dit levellen te beďnvloeden. Wel kun je op zoek gaan naar verborgen schatkisten die goud, krachtige wapens en pantsers bevatten. Vooralsnog is er op dit moment geen manier om de goudstukken uit te geven maar in een van de volgende updates zal een shop aan de game worden toegevoegd.

Developer Drowning Monkeys heeft met Dungeon Crawlers een prima debuut geleverd. Er is met plezier gewerkt aan een game die doorspekt is van de humoristische film- en popreferenties. De kerkers en animaties zijn een lust voor het oog en zien er fris en kleurrijk uit. Helaas is de interface minder verfijnd en is het soms nogal priegelen om het juiste karakter of aanval te selecteren. De trage gevechten zullen niet iedereen weten te bekoren maar voor de liefhebber is Dungeon Crawlers een prima tussendoortje!

7 / 10

De review van Dungeon Crawlers doorgenomen, en je hebt wel zin om het spel in huis te halen? Dat kan, want de game is vanaf nu beschikbaar op de App Store!

Dungeon Crawlers Review Mike van Schijndel Ouderwets de dungeons in! 2012-02-06T17:00:00+01:00 7 10
ADVERTENTIE

Reacties (1)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.