Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

EVE dev ontslaat 20% werknemers

World of Darkness team zwaarst getroffen.

CCP Games, de Ijslandse ontwikkelstudio die we bovenal kennen van EVE Online, heeft iets te veel hooi op z'n vork willen nemen en maakte vandaag bekend dat dat meer dan honderd ontslagen tot gevolg zal hebben. De gelijktijdige ontwikkeling van EVE-uitbreidingen, de EVE spin-off Dust 514 en een nieuwe MMO World of Darkness verliep niet gefocust genoeg en daarom besliste CCP maar liefst 20% van z'n personeelsbestand te bedanken voor bewezen diensten.

De meeste ontslagen vallen bij White Wolf Publishing, de in de Verenigde Staten gelegen studio die momenteel aan de vampieren-MMO World of Darkness werkt. CCP wil de focus verleggen naar EVE en vooral Dust 514. De ontwikkeling van World of Darkness gaat wel voort, maar zal door deze afvloeiing zonder twijfel meer tijd vragen. Iets wat CCP sowieso nodig achtte om de revolutionaire concepten van de game -hun woorden- volledig tot hun recht te laten komen.

In één adem benadrukt men wel dat dit niet als een teken gezien moet worden dat het slecht gaat met het bedrijf, integendeel. Het aantal EVE-spelers stijgt jaar na jaar, maar de terugval van het aantal abonnees deze zomer zette CCP wel aan het denken. Er zich van bewust zijnde dat hun beslissingen van de afgelopen maanden aan de basis lagen van deze daling, was het voor CCP al snel duidelijk dat ze hun strategie zouden moeten aanpassen.

Vandaar dat CCP er alles aan zal doen om met een voorlopig naamloze nieuwe uitbreiding voor EVE tegemoet te komen aan de wensen en vragen van fans. Daarnaast moet ook Dust 514, de veelbesproken PS3-shooter die PS3-gamers op commando van EVE-PC-spelers laat strijden om de planeten uit het EVE-universum, wel varen onder deze beslissing. Het EVE expansion pack en een eerste speelbare versie van Dust 514 staan beide gepland voor komende winter.

EVE op PS3, maar vanuit een andere hoek.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Awaiting cover image

DUST 514 (cancelled)

Xbox 360

EVE Online

PC

See 1 more

World of Darkness

PC

Related topics
Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties