Eurogamer.nl

Leisure Suit Larry keert terug

In HD, wat dacht je dan?

Adventuregames zijn weer hot en de kwaliteit kan tegenwoordig makkelijk tippen aan de meesterwerken die we in de jaren '90 voorgeschoteld kregen om de simpele reden dat het net die klassiekers zijn die tegenwoordig allemaal een HD-heruitgave krijgen. De laatste die je aan het lijstje met onder andere The Secret of Monkey Island en Broken Sword mag toevoegen, heet Leisure Suit Larry.

Je kent hem zeker, de lichtjes kalende sukkel die wanhopig op zoek is naar een beetje liefde. De games waarin hij opdraaide balanceerden op het randje van softe porno, maar wisten zich door hun leuke humor toch een plekje in het hart van de mainstream gamers te veroveren.

Ontwikkelaar Replay Games bemachtigde onlangs de rechten op Larry en hoefde niet veel moeite te doen om de geestelijke vader van Larry, Al Lowe, aan boord te halen om samen met hen een remake te ontwikkelen.

Baas van Replay Games en voormalig Sierra-werknemer Paul Trowe is enthousiast over het hele project. Hij zegt de remake van Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards uit te willen brengen volgend jaar wanneer de reeks z'n vijfentwintigjarig bestaan viert.

De ambitie gaat zelfs verder dan eenvoudigweg HD-remakes uitbrengen. De ultieme droom van zowel Trowe als Lowe is Larry in ere te herstellen en nieuwe avonturen voor hem te creëeren.

De vernieuwde Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards verschijnt in 2012 op een hele resems platforms, zijnde Windows, Mac, iOS, Android, XBLA en PSN. Het zoveelste bewijs dat onkruid niet vergaat.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.