Eurogamer.nl

Sony waarschuwt voor gehackte PSN

Persoonlijke informatie waarschijnlijk gelekt.

Op de officiële PlayStation blog verscheen vandaag een verontrustend stukje informatie. In het bericht zegt Sony dat hackers waarschijnlijk persoonlijke informatie van PSN-gebruikers hebben bemachtigd. Dat gebeurde toen vorige week de servers van het PSN aangevallen werden. Als reactie hierop haalde Sony de servers offline. Sony acht het onwaarschijnlijk dat ook creditkaart gegevens werden bemachtigd, maar durft die mogelijkheid ook niet uit te sluiten.

In het bericht, dat ook naar elke PSN-gebruiker werd verzonden, wordt geadviseerd waakzaam te zijn voor oplichting. Het bedrijf onderstreept dat zij nooit contact zullen opnemen met de gebruiker met de vraag eender welke persoonlijke informatie opnieuw in te geven.

Eurogamers die ook een PSN-account hebben doen er dus goed aan de volgende weken extra waakzaam te zijn. Geloof geen enkele mail die vraagt om ergens persoonlijke informatie in te geven. Ga niet in op aanbiedingen die legitiem lijken omdat ze over jouw persoonlijke informatie beschikken. Gebruikers die ook een creditcard hadden gekoppeld aan hun PSN-account houden best hun rekening in de gaten en nemen uit voorzorg misschien contact op met hun bank.

Intussen onderzoekt Sony de hele situatie. We worden ongetwijfeld op de hoogte gehouden van verdere ontwikkelingen. Het meest recente nieuws kun je vinden op de officiële PlayStation Blog.

ADVERTENTIE

Reacties (4)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.