Eurogamer.nl

Beyond Good & Evil HD

Topper krijgt tweede kans.

We hebben veel geduld hoor, echt. We vinden het prachtig dat er een klein groepje gepassioneerde ontwikkelaars werkt aan Beyond Good & Evil 2, maar ook wij hebben zo onze grenzen. Om ons en anderen met hetzelfde probleem te helpen, is nu Beyond Good & Evil HD te vinden op Xbox Live. Voor als je oude avonturen weer wil herleven, of als je voor het eerst in aanraking met de game komt. En die kans is aanzienlijk, want de game is veel te weinig verkocht.

Want dat we fans zijn van de game kun je wel horen in de podcast die we over Beyond Good & Evil opgenomen hebben. Het is zo'n game waar je met veel plezier op terug kijkt door het verhaal, de personages, de gameplay en de muziek. Maar herinneringen zijn vaak mooier dan het echte werk, dus de vraag is of de game echt nog wel stand houdt vandaag de dag? Je zal tijdens het spelen absoluut merken dat het een game uit 2003 is, maar over het algemeen houdt BG&E bijzonder goed stand in 2011. Grootste hekelpunten zijn dingen als de camera, die soms een hele eigen leven lijkt te hebben of gewoonweg flipt als je in een verkeerde hoek zit. Of het savesysteem dat nu in deze HD-remake nog geen autosave heeft, zodat een vastloper al snel zorgt voor flinke happen verloren tijd.

Ben je nog niet bekend met de game? Even een synopsis dan. Je speelt als Jade, een fotojournaliste met een groot hart. Zo'n type dat weeskinderen onder haar hoede neemt, mediteert in de zon en haar leven op het spel zet om gerechtigheid te doen overwinnen. Ze krijgt als opdracht om alle dieren in haar deel van de wereld te fotograferen, en voor elk nieuwe soort die ze op de gevoelige plaat vastlegt krijgt ze geld. Maar natuurlijk blijft het hier niet bij, en start ze samen met oom Pey'j, een varken, een avontuur om hun vredige plekje veiliger te maken.

De gameplay is onder te verdelen in verschillende stukken. Zo heb je stukken dat je in een kleine hovercraft over de wateren schiet en van de ene naar andere locatie gaat, maar ook later in de game door lastige omgevingen heen moet zien te dobberen. Het leuke hieraan is dat je de hovercraft door het uitgeven van verzamelde parels telkens kunt upgraden zodat je ook in de wereld weer nieuwe plekken kunt bereiken.

Op andere momenten ben je bezig om bepaalde dingen te fotograferen op geheime locaties. Dit kan soms betekenen dat je moet vechten, en daar heeft Jade een flinke stok voor om mee klappen uit te delen. Pey'j, en later ook nog een ander tweede personage, kun je daarbij inzetten voor een speciale aanval waardoor de vijanden bijvoorbeeld omhoog vliegen. Daarnaast ben je bezig met het oplossen van puzzels in de omgevingen, om zo verder te geraken. Ook hierbij komen de speciale middelen van de meelopende personages van pas. En ook zul je in die gevaarlijke gebieden veel bezig zijn met sluipen, omdat je maar een klein meisje bent en de vijand in de verboden gebieden bestaat uit enorme gasten met grote wapens.

Beyond Good & Evil HD - Launchtrailer

Het resultaat is een bijzonder leuke afwisseling van de verschillende elementen en steeds uitdagender wordende gameplay in een leuke wereld waar je vrij kunt gaan waar je wil. Je gaat met je hovercraft naar de verschillende locaties, waar je de boot aanlegt en op die plek vrij kunt doen wat je wil. Zo kun je buiten het verhaal om ook op zoek naar geheime locaties om zo bijvoorbeeld meer parels te verzamelen.

We hebben ons weer uitermate vermaakt met het opnieuw spelen van Beyond Good & Evil. Het is dezelfde game als het al was, met geen enkele vernieuwing of wat extra's, maar gewoon weer dat uitstekende spel dat we in 2003 ook speelden. Zelfs een ouderwetse Red Ring of Death bij onze Xbox 360 kon het plezier niet drukken (vandaar deze latere review). Maar diegene die de game al eerder hebben gespeeld wisten dat natuurlijk allang, dus heb je dat nog niet gedaan dan is hier je kans.

9 / 10

Beyond Good & Evil HD Erwin Vogelaar Topper krijgt tweede kans. 2011-03-19T12:56:00+01:00 9 10
ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.