Eurogamer.nl

Fable III: Understone Quest Pack

Downloadable maar weinig content.

De Xbox 360 is eerder deze week vijf jaar oud geworden in Europa. Of je nu fan bent van Microsoft's tweede console of niet, het valt moeilijk te ontkennen dat het systeem de markt toch grondig veranderd heeft. Naast het doorbreken van Sony's dominantie en het standaard maken van high definition, beide evoluties die vroeg of laat wel moesten gebeuren, is het toch vooral Xbox Live die een frisse wind heeft doen waaien doorheen het gamelandschap. Discussies over het maandelijkse prijskaartje van de service even achterwege latend, wie kan zich nog een console inbeelden zonder gratis demo's, leaderboards en digitale distributie.

Maar we moeten ook toegeven dat nog niet alles op punt staat. Downloadable content bijvoorbeeld. Bij sommige games, ik denk aan Red Dead Redemption en Burnout Paradise, doet het wonderen. Voor de juiste prijs, en in het geval van Burnout Paradise zelfs gratis, kunnen games uitgebreid worden of transformeren ze helemaal. Fallout en Borderlands geven je de kans om je personage nog verder te ontwikkelen al is de hoofdverhaallijn al afgelopen. Dat DLC tegelijkertijd nog in zijn kinderschoenen staat merken we helaas ook aan de vele foute toepassingen ervan. Het tegen betaling unlocken van content die al op de disc staat bijvoorbeeld is een ware plaag geworden, alsook gevallen waarbij games gewoon nog niet af aanvoelen maar je extra moet betalen om het probleem weg te werken.

Het is frappant dat Microsoft, note bene het bedrijf dat DLC populair - als we het woord 'uitgevonden' niet mogen gebruiken - heeft gemaakt, nog steeds niet goed weet hoe ze het moeten toepassen in hun eigen games. Zo dus ook met Fable III's eerste DLC-pakket 'Understone Quest'. Understone omvat een nieuwe quest, vier nieuwe wapens en twee uitdagingen waarbij hoge scores je beloningen opleveren, en dit alles voor de prijs van 400 MSP.

Twee van de nieuwe wapens krijg je al meteen zodra je het spel opstart als een geschenk in de sanctuary. Zowel de Marksman 500 en The Full Monty zijn vrij krachtige geweren die je meteen kunt gebruiken in de nieuwe quest die unlocked wordt door de Understone-pack. Het was even zoeken want nergens in het spel staat aangeduid welke quest nu precies nieuw is. Na even spieken op internet ontdekte we al snel dat we naar 'The Voice' moesten gaan in Bowerstone Industrial waar een inwoner de stem die van onder de grond komt toch maar verdacht vindt. Al snel ontrafel je een plot dat een leuke mix is van The Wizard of Oz en Fallout 3 maar helaas al even snel voorbij is.

Voor spelers die net als ik het spel al uit hebben en hun aanvallen al helemaal naar level vijf gebracht hebben is er weinig uitdaging meer aan. Zeker met de wapens die de DLC je geeft, gaat elke vijand er met één slag of schot aan en heb je dit hapje nieuwe content al na twintig minuten achter je kiezen. Op het einde van 'The Voice' krijg je vrije toegang tot Understone, een klein ondergronds dorp. Hier kunnen de vastgoedmagnaten wat meer huizen kopen en er is ook een ethische keuze beschikbaar. Die laatste is echter enkel moeilijk voor spelers die net in de fase zitten waarbij ze als koning het lot van hun koninkrijk moeten beslissen.

Naast de ontdekking van Understone komen er nog twee challenges beschikbaar. De eerste is Reaver's Wheel of Misfortune en is in feite gewoon een herhaling van wat je eerder tijdens de main quest al moest doen: in Reaver's Mansion vijf kamers doorlopen waarin je telkens vijanden moet vermoorden. Ontwijk slagen en je bouwt een combo-teller op waardoor je je high score opbouwt. Doorbreek de hoogste score en je krijgt een legendary weapon in ruil. Fijn voor de mensen die echt 100% uit de game willen halen maar het was al een flauw stukje gameplay toen het voorkwam in de verhaallijn en wordt niet beter met herhaling.

De andere uitdaging die beschikbaar wordt is de shooting range in het Settler's Camp. Ook hier geldt weer hetzelfde principe als bij het Wheel of Misfortune: breek het record met je schietkunsten en win een legendary weapon. Dit is dan wel een geheel nieuw stuk in Fable III, de enige uitdaging die er aan vasthangt is het onder de knie krijgen van de vervelende besturing van het schieten vanuit eerstepersoonsperspectief.

En daarmee is op een uurtje tijd al snel alle content die het Understone-DLC pack te bieden heeft uitgespeeld. Is een uur extra speeltijd 400 MSP waard? Moeilijke vraag. Als je echt dol bent op Fable III en je hebt toevallig nog 400 MSP liggen waarvan je echt niet weet waar je ze aan moet geven, dan is dit een optie waar over te denken valt. Voor elke andere situatie echter, misschien toch maar niet.

4 / 10

Fable III: Understone Quest Pack is vanaf nu verkrijgbaar op Xbox Live Marketplace voor 400 MSP. Om deze downloadable content te kunnen spelen heb je Fable III nodig. Wat we van die game vonden kun je ontdekken in onze review.

Fable III: Understone Quest Pack Jasper Segers Downloadable maar weinig content. 2010-12-03T18:01:00+01:00 4 10
ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.