Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Tweede deel StarCraft II ver weg

Blizzard: "Nog minstens 18 maanden".

Mocht je alles wat StarCraft II: Wings of Liberty te bieden heeft reeds gezien hebben (we betwijfelen het ten zeerste) en daardoor aan het uitkijken zijn naar het volgende deel binnen de trilogie, dan mag je daar nu alvast mee ophouden. Blizzard heeft namelijk laten weten dat Heart of the Swarm, de campagne rond de Zerg, minstens nog 18 maanden op zich zal laten wachten.

Craig Canessa, de Battle.net project director, liet tijdens een gesprek op de GDC Online in Texas weten dat Blizzard in de komende 18 maanden een aantal toevoegingen zal gaan maken aan Battle.net. Zo mogen we ons bijvoorbeeld verwachten aan een online ruiloptie, de mogelijkheid om replays van je matches uit te zenden en 'upgrading profiles'. "Dat zijn zowat de hoofdpunten waarop we ons gaan toespitsen gedurende de volgende achttien maanden, tussen nu en Heart of the Swarm," aldus Canessa.

Daarmee krijgt het tweede deel van Starcraft II een voorlopige releasedatum van mei 2012. Wat dat zal betekenen voor de release van Diablo III durven we ons haast niet in te beelden. Begin september liet Blizzard al weten dat die game nog lang op zich zou laten wachten, wat ons doet geloven dat 2013 wel eens een kanshebber zou kunnen worden. Fans van Blizzard mogen zich dit jaar wel nog klaarmaken voor de release van World of Warcraft: Cataclysm op 7 december.

Wat wij van StarCraft II: Wings of Liberty vonden kun je terugvinden in onze review rond het spel.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Related topics
PC
Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties