Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Belg koopt weer meer games

PC-games verkopen echter minder

Hoewel de crisis nog niet helemaal voorbij is, trekt de Belg terug zijn geldbeugel open voor het aankopen van videogames. De Belgian Entertainment Association weet namelijk te melden dat de verkoop van games in ons kikkerlandje is gestegen met één procent. Er werden drie miljoen spelletjes verkocht en dit is goed voor een omzet van 96,43 miljoen euro.

De spelconsoles zijn de grootste slokop met een marktaandeel van maar liefst 88 procent. De eer van best verkochte games ging hier naar New Super Mario Bros, Fifa 10 en Red Dead Revolver. Nintendo blijft zich andermaal handhaven als meest succesvolle consolebakker. Het verkocht met de DS en de Wii de twee populairste consoles, de PS3 volgt op een derde plaats.

PC-games blijven steeds meer last hebben van piraterij en dat is te merken aan de verkoopscijfers. Het platform telt 550 000 verkochte games en kent daarmee een omzetdaling van dertien procent. De best verkochte games zijn hier Call of Duty: Modern Warfare 2, Battlefield: Bad Company 2 en The Sims 3.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

New Super Mario Bros. Wii

Nintendo Wii

Related topics
Over de auteur

Gert Heiremans

Contributor

Reacties